ΜΚΙΕ: Ζωντανό μέχρι την τελική νίκη

ΜΚΙΕ: Ζωντανό μέχρι την τελική νίκη

Εν Δήμω > Κοινωνική Αλληλεγγύη14 Ιουνίου 2018

Το κύμα συμπαράστασης για τη συνέχιση της λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ανάτρεψε την απόφαση εκκένωσης του χώρου που αξίωνε με τελεσίγραφο η «Ελληνικό ΑΕ».

Η εκκένωση των κτιρίων από το ΜΚΙΕ στον χώρο του Ελληνικού είχε χαρακτηρισθεί ως υποχρέωση της κυβέρνησης για τις εκκρεμείς δράσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συμφωνήθηκε το ΜΚΙΕ να παραμείνει προς το παρόν στον χώρο της λειτουργίας του.

 

 

Η ανατροπή των δεδομένων προέκυψε «μετά από το πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», τόνισε ο γιατρός, Γιώργος Βήχας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη (14/06).

 

Η παραμονή του ΜΚΙΕ στο χώρο που φιλοξενείται από το 2012, αποφασίσθηκε τα τελευταία 24ωρα.

 

Σχετική παρέμβαση είχαμε του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, ενώ στον κ. Βήχα έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια της λειτουργίας του ιατρείου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αλλά και η εκπρόσωπος της εταιρίας του Ελληνικού.

 

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση διερευνά όλες τις δυνατότητες για τη μετεγκατάσταση του ΜΚΙΕ το συντομότερο δυνατόν σε κατάλληλο χώρο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητες του. Όλες οι εναλλακτικές θα συζητηθούν με τη διοίκηση του ΜΚΙΕ προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση, ώστε να μην διαταραχθεί η παροχή των υπηρεσιών.

 

Όπως τονίσθηκε στην συνέντευξη Τύπου του ΜΚΙΕ οι επισκέψεις ανέργων απόρων ανασφάλιστων πολιτών στο ιατρείο ξεπερνούν τις 64.150, ενώ οι ωφελούμενοι του ιατρείου, τα φυσικά πρόσωπα υπολογίζονται στα 7.266 άτομα.

 

Στο ιατρείο λειτουργούν περισσότερες από 14 ειδικότητες. Ανάμεσά τους ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ενώ παρέχονται υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας που απαιτεί συντονισμό πολλών ειδικοτήτων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Κοινωνική Αλληλεγγύη