Γενέθλια στο «Καλλίπολις»

Γενέθλια στο «Καλλίπολις»

Εν Δήμω > Πολιτισμός12 Ιουνίου 2018

 

Πλούσιο και καλοκαιρινό είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιουνίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», ο οποίος στις 9/6 έκλεισε ένα χρόνο από την πρώτη εκδήλωσή του.
 

  • Ολόκληρο το Πρόγραμμα 

 

 

Την τιμητική στο πρόγραμμα του «Καλλίπολις», κατέχει η εκδήλωση των γενεθλίων του, το Σάββατο 16/6 στις 8.00μμ, που θα γίνει στην μεταμορφωμένη φιλόξενη αυλή του Χώρου με ζωντανή μουσική που θα ξεκινά από ρεμπέτικα & λαϊκά και θα φτάνει μέχρι μπαλάντες και blues.

Δυο μέρες πριν, την Πέμπτη 14/6 στις 8.00μμ, στον Χώρο φιλοξενείται η εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής» που περιλαμβάνει προβολή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ, συζήτηση για το θέμα και ενημέρωση για την πορεία της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Επίσης, την Τετάρτη 20/06 στις 8.00μμ, έχει προγραμματισθεί παρουσίαση του βιβλίου «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς» με την παρουσία του συγγραφέα Δημήτρη Προύσαλη, ο οποίος θα αφηγηθεί αποσπάσματα και θα συζητήσει με το κοινό.

Το Σάββατο 23/6 στις 8.00μμ, το «Καλλίπολις», το «Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο» και η κοινότητα «Ικαρία Τρόπος» συνδιοργανώνουν μια διαφορετική πρωτότυπη μουσική βραδιά Αλληλεγγύης στον γλύπτη, ποιητή και μουσικό Χρήστο Ζυγομαλά.

Σπουδαία στιγμή για το «Καλλίπολις» είναι και το ανέβασμα για πρώτη φορά, την Παρασκευή 29/6 στις 8.30μμ, Θεατρικής Παράστασης. Πρόκειται για μεταφορά στη σκηνή του διηγήματος του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η αδερφή του νυμφίου» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Βασιλικής Κουβελά με πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας που κάνει τις πρόβες της στον Χώρο.

Τέλος, η Ομάδα Κινηματογράφου συνεχίζει τις προβολές κάθε Κυριακή στις 9.00μμ με σπουδαίες ταινίες από το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο σινεμά.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Πολιτισμός