Το θέμα του ΜΚΙΕ  «είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας»

Το θέμα του ΜΚΙΕ «είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας»

Εν Δήμω > Κοινωνική Αλληλεγγύη11 Ιουνίου 2018

Αιφνίδιο θάνατο χαρακτηρίζει την κίνηση της «Ελληνικόν Α.Ε.», να αποστείλει επιστολή που ζητά εντός μηνός εκκένωση του χώρου, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. 

Οι εθελοντές του Ιατρείου με τη σειρά τους απαντούν ότι δεν παραιτούνται και δεν αποχωρούν.

 

Η επιστολή της «Ελληνικόν Α.Ε.», κοινοποιείται προς τους αρμόδιους χωρίς να «δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης», σημειώνει στη δημόσια τηλεόραση, ο εθελοντής ιατρός, Γιώργος Βήχας.

 

«Το θέμα του Ιατρείου είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Φυσικά και ο δήμος θα μπορούσε να προτείνει ένα χώρο, όπως και άλλοι δήμοι της Αττικής καθώς το ΜΚΙΕ ανήκει σε όλη την Αθήνα», σημειώνει στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ζητώντας να βρεθεί έως την εκπνοή της προθεσμίας (30 Ιουνίου) ένας κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάσταση του Ιατρείου.

 

Από τη στιγμή που δίνεται ένα τελεσίγραφο χωρίς ταυτόχρονα να παρουσιάζεται μια εναλλακτική πρόταση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιατρείου, «σημαίνει ότι αν υπακούσουμε σταματά η λειτουργία του Ιατρείου αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει» τονίζει με νόημα ο κ. Βήχας αναφέροντας πως είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση, να μην παραδοθεί ο χώρος που στεγάζει σήμερα το ΜΚΙΕ.

 

«Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει τη δυνατότητα να στεγάσει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, εφόσον του ζητηθεί» δήλωσε την Τρίτη (12/06) στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Κοινωνική Αλληλεγγύη