Νέα 24ωρη απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα 24ωρη απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Ελλάδα/Κόσμος6 Ιουνίου 2018

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν από το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το βράδυ της Τρίτης. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τον χώρο από τα ξημερώματα. Η Cosco έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζόμενων που ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση μερίδας των ΜΜΕ που συκοφαντούν τον αγώνα των λιμενεργατών.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, περιφρουρούν τη νέα 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ζητώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους. Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) και Συνδικάτα του Πειραιά πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19:00 στην πύλη της Cosco.  Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάλεσε σε συνάντηση αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στις 10 το πρωί, προκειμένου να συζητήσουν για τις απαιτήσεις τους.

Την Τρίτη η υπεργολαβική εταιρεία «DPort», την οποία έχει συστήσει η Cosco, κατέθεσε νέα αγωγή, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία, με τους εργαζόμενους να απαντούν ότι δεν θα υποχωρήσουν. Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής τόνισε ότι η εταιρεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων τα οποία διεκδικούν εδώ και 4 χρόνια. Κατήγγειλε «το στήσιμο τρομοκρατικών μηχανισμών και το γεγονός ότι διάφορα τσιράκια της εργοδοσίας παίρνουν τηλέφωνο τους εργαζόμενους εξαπολύοντας απειλές και εκβιασμούς» και πρόσθεσε πως «την απάντηση θα τη δώσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία». 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος