Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 14 Ιούνη τα προαπαιτούμενα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 14 Ιούνη τα προαπαιτούμενα

Ελλάδα/Κόσμος31 Μαϊου 2018

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια της Βουλής, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου.

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέχρι τις 14 Ιούνη θα ψηφιστούν με έναν νόμο όλα τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Την ίδια ώρα, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια, διαβεβαιώνοντας ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, τονίζοντας ότι οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου. «Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν για «δεσμεύσεις και επιτήρηση» έκανε λόγο Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, στον απόηχο της συνόδου του Eurogroup. Όπως τόνισε η ίδια πηγή, το πλαίσιο δεν θα μοιάζει με «μνημόνιο, αλλά δεν θα είναι και λευκή επιταγή». 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος