Πως θα κινηθούν στην απεργία τα μέσα μεταφοράς

Πως θα κινηθούν στην απεργία τα μέσα μεταφοράς

Ελλάδα/Κόσμος29 Μαϊου 2018

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν αύριο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας στην αυριανή 24ωρη γενική απεργία στην οποία καλούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και με δικό τους πλαίσιο αριστερές οργανώσεις, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και η Συνομοσπονδία Συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλει, αύριο θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα συμμετέχουν αύριο με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο κανένα δρομολόγιο μετά την απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, λόγω της οποία δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Σήμερα αναμένονται αποφάσεις των Σωματείων Εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό για το αν και πως θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.

Λόγω της αυριανής στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος