Προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Ελλάδα/Κόσμος21 Μαϊου 2018

Στην προσαγωγή δύο υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά του Γιάννη Μπουτάρη προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοποιώντας το υλικό από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, η αστυνομία έχει συγκεντρώσει ήδη σημαντικά στοιχεία για τους δράστες.

Οι δύο προσαχθέντες ανακρίνονται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Γ. Μπουτάρης έχει υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων για την φραστική και σωματική επίθεση που δέχθηκε ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ παρακολουθούσε εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από ακροδεξιούς, το Σάββατο το απόγευμα . Ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για υποβληθεί εξετάσεις. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση. Ο δήμαρχος πήρε εξιτήριο από το πρωί της Κυριακής. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος