Προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Μαϊου 2018

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών έκρινε ενόχους τους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κωνσταντάτου γιατί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας της παράταξης γράφτηκε άρθρο με τίτλο «Ζημιώνει το δήμο για χατίρι του Λάτση» - σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων - και τους επέβαλε την ποινή της 4μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή. 

«Εμμένουμε ότι το πρόβλημα που αναδείξαμε στο δημοσίευμα αυτό, ότι δηλαδή υπήρχε πρόθεση της δημοτικής αρχής ''… να καταργήσει συνολικά ή εν μέρει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο Α.Σ. Σουρμένων, προκειμένου να δημιουργήσει Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ή/και να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου που εκδιώκονται από τους χώρους που σήμερα στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού… ήταν απολύτως αληθές''. Άλλωστε αυτό το ομολόγησαν στη δίκη ακόμη και μάρτυρες του Γιάννη Κωνσταντάτου» σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά την χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου.
 

Η Δ.Σ.Ε.Α. επικαλείται πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα χρόνο περίπου μετά το επίμαχο δημοσίευμα, όπου ο ίδιος δήμαρχος «ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητα, πράσινο, αμαξοστάσιο και συνεργείο κλπ) στην συγκεκριμένη έκταση». 


Επισημαίνει ότι η καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση «θα συνιστούσε σοβαρό περιορισμό του δικαιώματος πολιτικής κριτικής. Με βάση μια τέτοια λογική, κόμματα και πολιτικοί που κριτικάρουν τις κυβερνήσεις ή τους αντιπάλους τους, ότι με την πολιτική τους, με συγκεκριμένες πράξεις ή παραλήψεις τους, υπηρετούν το κεφάλαιο ή συγκεκριμένα συμφέροντα ή ζημιώνουν τη χώρα κά, θα έπρεπε να λύνουν καθημερινά τις διαφορές τους στα δικαστήρια». 
 

Και προαναγγέλλει πως «για όλα τα παραπάνω και επειδή θεωρούμε άδικη την σε βάρος μας καταδικαστική απόφαση, θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της. 
Σε αυτή τη φάση θα προσφύγουμε, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στον Άρειο Πάγο».

 

Η Δ.Σ.Ε.Α. καταλήγει στην ανακοίνωσή της:
«Ας μην βιάζονται ορισμένοι να πανηγυρίζουν. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο ακόμη και στο τέλος του, το δίκιο θα νικήσει».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις