Συνεχίζεται το «κρυφτούλι» με το κληροδότημα του 1ου δημοτικού

Συνεχίζεται το «κρυφτούλι» με το κληροδότημα του 1ου δημοτικού

Εν Δήμω > Ειδήσεις1 Μαϊου 2018

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του κληροδοτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού προστέθηκε με αφορμή επιστολή της εταιρείας «ΣΑΡΑΦΙΔΗ Τ. ΥΙΟΙ Α.Ε.ΒΕ» η οποία αναγνώσθηκε στο ΔΣ της 25ης Απριλίου.

Σε αυτήν, η εταιρεία κατηγορεί την παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά» ότι έχει «στοχοθετήσει έναν από τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας, με μη εκτελεστικό ρόλο» (σ.σ. εννοεί την ανακοίνωση της παράταξης για τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σαραφίδη).

 

Παραδέχεται ότι έχει χρέη προς το δήμο ισχυρίζεται όμως ότι αυτά προκλήθηκαν την εποχή της οικονομικής κρίσης από το ενδιαφέρον της για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Μέχρι την αρχή της περιόδου της κρίσης, η εταιρεία κατέβαλε στο ακέραιο τα προβλεπόμενα μισθώματα. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έπληξε την εταιρεία μας. Οι μέτοχοι της εταιρείας επέλεξαν γενναία να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού (...). Με δεδομένες τις συνθήκες η επιλογή αυτή οδήγησε σε αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων όπως του μηνιαίου μισθώματος για το εν λόγω ακίνητο». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «ουδέποτε αρνήθηκε τις οφειλές της» και έχει προχωρήσει σε ρύθμιση αυτών η οποία «εξυπηρετείται κανονικά».

 

Στην ίδια συνεδρίαση πήρε το λόγο και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαραφίδης ο οποίος επανέλαβε τα βασικά σημεία της επιστολής λέγοντας πως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει «στόχος επιθέσεων», πως δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα κατά τη γνώμη του, πως τα γεγονότα αφορούν το παρελθόν και πως η παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά» επιχειρεί «να καθοδηγήσει τις εξελίξεις του μέλλοντος υπηρετώντας παραταξιακές και προσωπικές σκοπιμότητες».

 

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση όταν ο δήμαρχος χρησιμοποίησε το δικαίωμα που του δίνει ο κανονισμός λειτουργίας να μιλάει τελευταίος και επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Δημοτική Συνεργασία και Ξανά η Πόλη Μπροστά) ότι συκοφαντούν τον αντιδήμαρχο γιατί όταν πρότεινε στον Γιώργο Σαραφίδη να αναλάβει αντιδήμαρχος ήταν πλέον συνταξιούχος.

 

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι την εποχή που η εταιρεία άρχισε να μην καταβάλλει τα μισθώματα και να δημιουργεί χρέη στο δήμο, ο νυν αντιδήμαρχος ήταν διευθύνων σύμβουλός της.

 

Όπως τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Μπούκας και Ροϊδή Γεωργακάκη, η διοίκηση είχε το χρόνο, αλλά δεν το έκανε, να φέρει κανονικά το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας για το χρέος της εταιρείας και πώς εξυπηρετείται, ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η διοίκηση του δήμου με την τακτική που ακολουθεί και εν αναμονή της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης για το αίτημα μείωσης του ενοικίου της εταιρείας «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα» κερδίζοντας χρόνο και παρατείνοντας το σήριαλ για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις