Πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ στις 18 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ στις 18 Απριλίου

Ελλάδα/Κόσμος13 Απριλίου 2018

Σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία προχωρά στις 18 Απριλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, λόγω υπουργικής απόφασης που «ανοίγει την κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους».

Η ΠΝΟ έλαβε την απόφαση για απεργία στις 18 Απριλίου λόγω του σχεδίου υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας με την οποία, όπως υποστηρίζουν, «ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους», αλλά και της διαπίστωσης ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναυτικός κόσμος όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες «ρυθμίσεις» και τις συνεχείς περικοπές.

Τα βασικά αιτήματα των ναυτεργατών είναι: άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, τροποποίηση-κατάργηση του νόμου 4150/2013 με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των υπουργικών αποφάσεων για τις ειδικές συνθέσεις, άμεση απόσυρση του σχεδίου υπουργικής απόφασης του Π. Κουρουμπλή για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους, νέες ΣΣΕ, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος