Έπεσε «Μirage 2000-5» βορειοανατολικά της Σκύρου

Έπεσε «Μirage 2000-5» βορειοανατολικά της Σκύρου

Ελλάδα/Κόσμος12 Απριλίου 2018

Πτώση πολεμικού αεροσκάφους «Μirage 2000-5» σημειώθηκε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αγνοείται ο πιλότος του μαχητικού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το «Μirage 2000-5» επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών και κατέπεσε λίγο πριν την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το αεροσκάφος κατέπεσε πριν προσγειωθεί, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό επέβαινε ένας χειριστής, του οποίου η τύχη αγνοείται.

Κατά τις πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, στην αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών συμμετείχαν δύο αεροσκάφη Mirage 2000-5, και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, το «ζευγάρι» του αγνοούμενου αεροσκάφους ανέφερε πως το πρώτο συνετρίβει.

Νεκρός είναι ο πιλότος του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage 2000-5, το οποίο κατέπεσε σήμερα στις 12.15 στη θάλασσα εννέα ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου.

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Στο περιστατικό αναφέρονται και τουρκικά μέσα, τα οποία επικαλούνται τα ελληνικά ΜΜΕ αναφορικά με τη διαδικασία αναχαίτισης.

Η Haberturk επικαλείται ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Άγκυρα Μαχαμούτ Γκιουρέρ ο οποίος σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν υπήρχε τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος