«Διυλίζει τον κώνωπα, αλλά καταπίνει την κάμηλο»

«Διυλίζει τον κώνωπα, αλλά καταπίνει την κάμηλο»

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Απριλίου 2018

Με μια απόφαση μνημείο γραφειοκρατικής αντίληψης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έκανε αποδεκτή την κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και επέβαλε ποινή αργίας ενός μήνα στον Χρήστο Κορτζίδη και στον Τάκη Κοροβέση γιατί όταν ο πρώτος ήταν δήμαρχος και ο δεύτερος αντιδήμαρχος λειτούργησε Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του δήμου στο πρώην αεροδρόμιο.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο κλήθηκαν να απολογηθούν οι δύο αιρετοί, μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο εκπρόσωπος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή των δύο αιρετών.

 

Η Δημοτική Συνεργασία, στη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  

Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την κραυγαλέα παράλογη και άδικη απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία επιβάλλει την ποινή ενός μήνα αργίας από τα καθήκοντά τους στους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση, γιατί όταν ήταν ο πρώτος δήμαρχος και ο δεύτερος αντιδήμαρχος του δήμου μας, λειτουργούσε Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άλλες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.


Την απόφαση αυτή την έλαβε ενώ γνώριζε ότι:

▪ Ο συγκεκριμένος Σταθμός δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει αδειοδότηση, όμως επί της ουσίας λειτουργούσε χωρίς να προκαλεί καμία βλάβη στο περιβάλλον αντίθετα το προστάτευε και συνέφερε σημαντικά, οικονομικά και λειτουργικά, τον δήμο.

▪ Γινόντουσαν και εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία σύγχρονου διαδημοτικού Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία έτσι ώστε να μπορέσει να κλείσει ο Σταθμός που λειτουργεί μέχρι και σήμερα τυπικά παράνομα.

▪ Όλοι σχεδόν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των δήμων της Αττικής λειτουργούν σήμερα χωρίς σχετικές άδειες.

▪ Ακόμη και κεντρικές εγκαταστάσεις που δέχονται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, όπως ο ΧΥΤΑ και το ΕΜΑΚ Φυλής λειτουργούν χωρίς νόμιμη περιβαλλοντική αδειοδότηση.


Τέτοιου είδους λογικές αποθεώνουν τη γραφειοκρατία και όχι μόνο δεν προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον αλλά σε τελευταία ανάλυση το υπονομεύουν.


Αργυρούπολη 4/4/2018

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις