Σσσσ! Το κληροδότημα αγνοείται

Σσσσ! Το κληροδότημα αγνοείται

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Απριλίου 2018

H διοίκηση του δήμου αρνείται πεισματικά να δώσει μία πειστική απάντηση για το κληροδότημα του 1ου δημοτικού σχολείου Ελληνικού την ίδια ώρα που τίθεται ζήτημα ηθικής τάξεως μιας και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργος Σαραφίδης, συνεχίζει να λαμβάνει την προβλεπόμενη αντιμισθία ενώ η εταιρεία του, χρωστά στο δήμο από μισθώματα σε ακίνητο (σ.σ. κληροδότημα 1ου δημοτικού) ένα μεγάλο ποσό. 

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές φορές έχουν γίνει προφορικές ερωτήσεις προς τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικούς Συμβούλους της Διοίκησης, απαντήσεις όμως δεν έχουν δοθεί.

 

Η τελευταία πράξη του... σίριαλ, παίχτηκε στο Σχολικό Συμβούλιο. Εκεί, στέλεχος της διοίκησης παρέπεμψε το σχολείο στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, καλώντας το να καταθέσει γραπτό ερώτημα για να μάθει το αυτονόητο...

 

Η δημοτική παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά» ανέδειξε το θέμα στα τέλη του Φλεβάρη προτάσσοντας το ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει: Ο αντιδήμαρχος συνεχίζει να λαμβάνει (νόμιμα) την αντιμισθία του αλλά παράλληλα χρωστά στον δήμο χιλιάδες ευρώ από την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

 

Περίπου ένα μήνα μετά, την 25η Μαρτίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης Ελληνικού, ο Γιώργος Σαραφίδης ήταν αυτός που εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

 

Εμμέσως, η διοίκηση του δήμου του «χτύπησε φιλικά την πλάτη», χαμένη μέσα σε μια γραφειοκρατική διαδικασία επικείμενων ρυθμίσεων και αδιαφορώντας για το δημόσιο χρήμα που θα έπρεπε να αποδοθεί ανταποδοτικά στους πολίτες.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις