Άνοιγμα λογαριασμών για τους «δέκα»

Άνοιγμα λογαριασμών για τους «δέκα»

Ελλάδα/Κόσμος4 Απριλίου 2018

Στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία της «Novartis», καθώς και συγγενικών τους προσώπων ζήτησε χτες με παραγγελία της προς τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με το έγγραφό της, που στάλθηκε σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην αρμόδια αρχή του χρηματιστηρίου, η Ελ. Τουλουπάκη ζητά να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχών κ.λπ., τόσο για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στη δικογραφία για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους.

Η παραγγελία αφορά τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς και άλλα 28 πρόσωπα, μέλη των οικογενειών των δέκα πολιτικών. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος