Πρόκληση από τον Λαγό στη Βουλή

Πρόκληση από τον Λαγό στη Βουλή

Ελλάδα/Κόσμος23 Μαρτίου 2018

Σοβαρό επεισόδιο προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος με αφορμή την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες για τη στάση τους στο όνομα της ΠΓΔΜ, τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο και το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που ήταν έξω από την Ολομέλεια, όταν μπήκε ξανά στην αίθουσα, άκουσε τα λεγόμενα του Γιάννη Λαγού που χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προδότες και πουλημένους, ενώ είπε ότι «θα το πληρώσουν» για την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στα μέλη της Χ.Α.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, του είπε ότι «αφού αρνείσαι τη δημοκρατία, κατέβα από εκεί».

Ο Λαγός κινήθηκε εναντίον του Νίκου Ξυδάκη επιθετικά και προς υπεράσπισή του έσπευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να αποφευχθεί σοβαρότερη κρίση ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, κάλεσε τη φρουρά για να απομακρύνει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια και στη συνέχεια διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση.

Αμέσως μετά την επαναλειτουργία του Σώματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε τη συνολική παραπομπή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής στα πειθαρχικά όργανα της Βουλής για τη συνολική συμπεριφορά των μελών του κόμματος.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνουν αυτά τα πράγματα. Αυτή η άποψη, αυτή η φωνή του μίσους, αυτή η ύβρις, ο εξευτελισμός, η απόλυτη συνειδητή υπονόμευση στο σχέδιο της χώρας, πρέπει να σταματήσει και η αρχή πρέπει να γίνει από εδώ μέσα. Πρέπει να είμαστε σε συνεννόηση για να γενικευθεί η συζήτηση», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί ακόμη ένα επεισόδιο στη Βουλή πριν από μερικές ώρες, όταν η σύζυγος βουλευτή της Χρυσής Αυγής πήγε να πάρει τα παιδιά της από τον βρεφονηπιακό σταθμό και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως είπε ο Νίκος Βούτσης, επειδή το πρώτο επεισόδιο αντιμετωπίστηκε με την παρέμβαση του φρούραρχου της Βουλής και ζητήθηκε συγγνώμη, δεν θα είχε γίνει γνωστό αν δεν είχε ακολουθήσει το επόμενο με τον Γιάννη Λαγό.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, ανακοίνωσε ότι όλα τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Γιάννη Λαγού και της Χ.Α. και «υψώνουν ασπίδα μπροστά στις ακραίες δυνάμεις».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος