Πρόταση Θεοδωράκη για Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας

Πρόταση Θεοδωράκη για Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας

Ελλάδα/Κόσμος13 Μαρτίου 2018

Η είδηση που βγήκε από την χθεσινή συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό είναι πως θα δημιουργηθεί τελικώς Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Είτε ως μετεξέλιξη και αναβάθμιση του υπάρχοντος Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είτε ως τροποποιημένη εκδοχή του σχεδίου νόμου του Ποταμιού, ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε επί της αρχής την πρόταση Θεοδωράκη και από την επόμενη κιόλας εβδομάδα αναμένονται οι σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Η είδηση που δεν βγήκε είναι εκείνη που θα δικαίωνε τα σενάρια περί πολιτικών γάμων, αρραβώνων και συμφώνων συμβίωσης. Στη συνάντηση του Μαξίμου δεν υπήρξε καμία πρόθεση, από καμία  από τις δύο πλευρές, να βάλει θέμα συνεργασίας και συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Το είχε ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης  πριν από το ραντεβού με τον πρωθυπουργό – «και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση» ήταν το χαρακτηριστικό του post -, το επανέλαβε και φεύγοντας από το Μαξίμου λέγοντας: «Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση».

Εκείνο που υφίσταται, ωστόσο, και επαναβεβαιώθηκε και χθες είναι μια συμφωνία συνεννόησης και συναίνεσης στα εθνικά θέματα. Την ίδια γραμμή ακολούθησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Μακεδονικό, την ίδια ακολουθεί και τώρα εν μέσω της υψηλής θερμότητας στα ελληνοτουρκικά.

«Να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται», δήλωσε ο ίδιος, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος