11 συλλήψεις στην επιχείρηση εξάρθρωσης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

11 συλλήψεις στην επιχείρηση εξάρθρωσης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα/Κόσμος7 Μαρτίου 2018

Δύο ακόμα συλλήψεις ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική, ανεβάζοντας σε 7 συνολικά τον αριθμό των συλληφθέντων που θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων

Επιπλέον, συνελήφθησαν, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Οι πέντε που είχαν συλληφθεί ως το βράδυ της Τρίτης είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Δυτική Αττική, όπου βρέθηκαν πολλές βόμβες μολότοφ, ο ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος