Σε ιδιώτη και το Μαρίνειο

Σε ιδιώτη και το Μαρίνειο

Εν Δήμω > Ειδήσεις26 Φεβρουαρίου 2018

Αδυναμία να επισκευάσει το δημοτικό κτίριο «Μαρίνειο Μορφωτικό Κέντρο» στο κάτω Ελληνικό δηλώνει η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, προσφεύγοντας στον προσφιλή της λύση: Να το μισθώσει σε ιδιώτη.

«Η καλύτερη λύση λόγω υψηλού κόστους επισκευής είναι αυτή που ακολουθήθηκε στον Λόφο Τρουμπάρι ο οποίος με την ανάλογη διακήρυξη μισθώθηκε σε ιδιώτη ο οποίος ανέλαβε και την αποκατάστασή του», η εισήγηση του δημάρχου και κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την παραχώρηση. Η πρόταση της διοίκησης έλαβε το «πράσινο φως», κατά πλειοψηφία.

 

«Τον Σεπτέμβριο του 2014 η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου παρέλαβε ένα πάρκο 10 περίπου στρεμμάτων στο Κάτω Ελληνικό με ένα παλαιό αλλά λειτουργικό κτήριο που χρησιμοποιούνταν για πολιτιστικές και άλλες δράσεις και είχε παραχωρηθεί από τον δήμο στον Εξωραϊστικό Σύλλογο κάτω Ελληνικού που το χρησιμοποιούσε ως έδρα του. Μέσα σε 3 χρόνια με την πολιτική ''του όλα ή τίποτα'' που ακολούθησε πέτυχε το ''τίποτα''. Η απαγόρευση της χρήσης του κτηρίου από τον Σύλλογο το παρέδωσε αφύλακτο σε λεηλασία. Μέσα σε 3 χρόνια οι υποδομές για το πότισμα του πάρκου κλάπηκαν ή χάλασαν και το άλλοτε καταπράσινο πάρκο έχασε δεκάδες δέντρα» σημείωνε σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης το Μάιο του 2017 κρούοντας έγκαιρα καμπανάκι κινδύνου.

 

«Στόχος είναι να μισθωθεί το Μαρίνειο και να λειτουργήσει για την ευρύτερη περιοχή και για τις ανάγκες των κατοίκων και του Εξωραϊστικού Συλλόγου», μας πληροφορεί η δημοτική αρχή που προχωρά στην προκήρυξη δημοπρασίας για την μίσθωση του εν λόγω ακινήτου και τη δημιουργία ενός ακόμη... αναψυκτηρίου.

 

 

Στο sinergasia.gr έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το θέμα με αποκαλυπτικές εικόνες και ρεπορτάζ:

 

Εικόνες ντροπής από το πάρκο του Μαρίνειου

Μαρίνειο: μια θλιβερή ιστορία

Το πάρκο του Μαρίνειου κινδυνεύει (vid)

Ρήμαξε το Μαρίνειο στο Κάτω Ελληνικό

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις