«Τρέχει» το θέμα των μετεγκαταστάσεων

«Τρέχει» το θέμα των μετεγκαταστάσεων

Εν Δήμω > Ειδήσεις20 Φεβρουαρίου 2018

Μετά την απόφαση για απομάκρυνση του αμαξοστάσιου (ΟΣΥ) από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, σειρά παίρνει το θέμα της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του αμαξοστασίου ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του σταθμού διαχείρισης των απορριμάτων.

 

«Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου. Ο κ. Κωνσταντάτος αναφερόμενος στο αμαξοστάσιο του δήμου και την υπηρεσία περιβάλλοντος είπε πως η πρόταση για μετεγκατάσταση αφορά το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο των Σουρμένων εκεί που είναι σήμερα το πάρκινγκ.

 

«Η τεχνική υπηρεσία έχει φτιάξει μια μελέτη που αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ. Εκεί μπορεί να στεγαστεί όλο το τεχνικό τιμ, το αμαξοστάσιο και η υπηρεσία περιβάλλοντος. Μπορεί επίσης να γίνει και ένα σύγχρονο κτίριο», υποστήριξε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 

Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, ο κ. Κωνσταντάτος έθεσε κάποιες βασικές προϋποθέσεις: «Από τη μία η κυβέρνηση να αλλάξει της χρήσεις γης γιατί είναι χαρακτηρισμένες ως πράσινη γη και βεβαίως να χρηματοδοτηθεί το έργο είτε από την κυβέρνηση είτε από τον επενδυτή».

 

Ο δήμαρχος τόνισε πως «δε θίγεται το γήπεδο των Σουρμένων» όμως δεν απέκλεισε κάποια παρέμβαση στο «μικρό γήπεδο» που βρίσκεται πολύ κοντά.

 

Όσον αφορά το θέμα του σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων, σημείωσε πως «το θέμα παραμένει ανοικτό και ίσως γίνει μέσα στο αεροδρόμιο».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις