Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το Π.Δ. για το Ελληνικό

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το Π.Δ. για το Ελληνικό

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο30 Ιανουαρίου 2018

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Στην πρώτη αυτή διάσκεψη παραβρέθηκαν εκτός των συμβούλων Επικρατείας παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, του ΤΑΙΠΕΔ, δικηγόροι και παράγοντες τεχνικών εταιρειών, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ελληνικό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της αίθουσας των διασκέψεων, κατά την ενημέρωση των δικαστών ανοίχτηκε χάρτης με το project που προωθείται στην έκταση του Ελληνικού.

 

Στις επόμενες διασκέψεις της η Ολομέλεια θα εξετάσει -επίσης κεκλεισμένων των θυρών- την ουσία του σχεδίου διατάγματος από συνταγματικής, νομικής, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και αρχαιολογικής σκοπιάς.

 

Περιφέρεια Αττικής

 

Την Πέμπτη (01/02), το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για την Στρατηγική Μελέτη ΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων του Σχεδίου Ανάπτυξης του Ελληνικού.

 

Εκ μέρους των 521 φορέων και προσώπων - αιρετών της αυτοδιοίκησης, αρχιτεκτόνων, αρχαιολόγων, επιστημόνων του περιβάλλοντος και ενεργών στα κοινωνικά κινήματα πολιτών- ζητήθηκε να δοθεί ο λόγος ώστε να παρουσιάσουν συνοπτικά τις απόψεις που κατέθεσαν στο ΣτΕ με τη μορφή νομικού υπομνήματος 66 σελίδων και τεχνικού υπομνήματος 195 σελίδων.

 

Πηγή: efsyn.gr 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο