Υποτίμηση του έργου των σχολικών φυλάκων

Υποτίμηση του έργου των σχολικών φυλάκων

Εν Δήμω > Ειδήσεις23 Ιανουαρίου 2018

Η επανασύσταση της υπηρεσίας των σχολικών φυλακών μπορεί να έφερε προσωρινά χαμόγελα στη σχολική κοινότητα όμως στην πράξη οι ελλείψεις στη φύλαξη των σχολείων παραμένουν. Σύμφωνα με ενημέρωση της δημοτικής αρχής μόνο οι δέκα από τους 23 σχολικούς φύλακες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, επέστρεψαν στα σχολεία για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Οκτώ εξ αυτών μετατάχθηκαν σταδιακά μετά από αίτησή τους σε υπηρεσίες του δήμου, ένας συνταξιοδοτήθηκε, μία μετατάχθηκε σε άλλο δήμο και τρεις τοποθετήθηκαν σε άλλα πόστα φύλαξης.

 

Με δεδομένη τη σημασία της υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων και των σχετικών αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου μας, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης ανέδειξε το θέμα με ερώτημα που έθεσε στη διοίκηση του δήμου.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε εγγράφως στην αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη, γνωστοποιώντας τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους που τοποθετήθηκαν οι σχολικοί φύλακες.

 

Με δεδομένο πως μόνο δέκα εργαζόμενοι επέστρεψαν στη φύλαξη των σχολείων είναι φανερό πως ένας σημαντικός αριθμός σχολικών μονάδων δεν έχει καλυφθεί και πως η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε τον αριθμό των σχολικών φυλάκων που επέστρεψαν στην υπηρεσία.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις