Απεργία στις 12 Γενάρη για το πολυνομοσχέδιο

Απεργία στις 12 Γενάρη για το πολυνομοσχέδιο

Ελλάδα/Κόσμος11 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα, αύριο, Παρασκευή λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, αύριο Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στην 24ωρη απεργία θα πάρουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.

Δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα αύριο καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Παράλληλα σε στάση εργασίας (12-3 μεσημέρι) προχωρούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Εξάλλου προβλήματα στα αεροδρόμια όλης της χώρας (χωρίς πτήσεις αεροσκαφών) θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα σε επείγον υπόμνημα που απέστειλε η ΓΣΕΕ προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητά από το εκπροσώπους του ελληνικού λαού να πράξουν το «καθήκον τους», προασπίζοντας το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες και καταψηφίζοντας το κομμάτι του Πολυνομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια:

Η Συνομοσπονδία θα πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος