Καταγγελία για την εργολαβία κλαδέματος υψηλών δένδρων

Καταγγελία για την εργολαβία κλαδέματος υψηλών δένδρων

Εν Δήμω > Ειδήσεις6 Ιανουαρίου 2018

Μία επώνυμη καταγγελία που κοινοποιήθηκε στο δήμαρχο αλλά και στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός εργασίας κλαδέματος υψηλών δένδρων.

Κάτοικος της πόλης μας και δασολόγος στο επάγγελμα, καταγγέλλει πως στον εν λόγω διαγωνισμό (προκήρυξη) «απαιτούνται από το συμμετέχοντα προϋποθέσεις-προσόντα τα οποία αντίκεινται στις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και διαφάνειας».

 

Συγκεκριμένα, ζητείται από τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό να έχουν πιστοποίηση για την εφαρμογή συστήματος Διαχείρισης Κοινωνικής Ευθύνης (SA 800: 2008) ή άλλο αντίστοιχο.

 

Ο καταγγέλλων εικάζει «φωτογραφικές συνεργασίες και πιθανόν διαπλεκόμενα συμφέροντα που πλήττουν την εικόνα και το προφίλ του δήμου μας».

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με δύο εταιρείες να λαμβάνουν μέρος, γεγονός που καταδεικνύει πως περιορίστηκαν ουσιωδώς οι συμμετέχοντες καθώς το 2016, «αντίστοιχος διαγωνισμός διεξήχθη με τη συμμετοχή εφτά εταιρειών».

 

Η εφαρμογή του SA 800: 2008 «δεν έχει ουδεμία σχέση με το τεχνοοικονομικό αντικείμενο της εργασίας», σημειώνει στην καταγγελία του, ο δασολόγος.

 

*Το SA 8000 (Social Accountability 8000) είναι εθελοντικό πρότυπο που προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων. Ορίζει τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, παρέχοντας παράλληλα κίνητρα για διαρκή βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην επιχείρηση, η οποία θα το εφαρμόσει. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις