Κοτζιάς: Σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό

Κοτζιάς: Σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό

Ελλάδα/Κόσμος5 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφορικά με την ελληνική θέση για το Σκοπιανό, την ώρα που γινόταν γνωστό πως η Ελλάδα και η γειτονική χώρα θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης του ΟΗΕ στις 19 Ιανουαρίου.

Δύο εβδομάδες πριν την συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΟΗΕ, η κυβέρνηση αναζητεί κοινή θέση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με τη στάση που θα τηρήσει ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του να αποτελεί ζητούμενο. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως παραμένει σταθερός στις θέσεις του κόμματός του, κατά τις οποίες αποκλείεται η χρήση του όρου Μακεδονία.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να πάρει σαφή θέση, ενώ τόνισε πως ο Ν. Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά, ή από αυτούς που άλλα συμφωνούν και μετά υπονομεύουν τον πρωθυπουργό, δείχνοντας την Ντ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος