Πήρε δέκα... σε εργασίες και υπηρεσίες

Πήρε δέκα... σε εργασίες και υπηρεσίες

Εν Δήμω > Ειδήσεις13 Δεκεμβρίου 2017

Το θέμα των απ' ευθείας αναθέσεων και των κατατμήσεων έργων επανέφερε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του και αναδεικνύοντας το θέμα με την εταιρεία που διεκδικεί το... μετάλλιο χρυσού προμηθευτή του δήμου μας.

«Μας προβληματίζει το θέμα των απ' ευθείας αναθέσεων και των κατατμήσεων», σημείωσε εισαγωγικά ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.

«Πρόκειται για μία εταιρεία που εμφανίζεται και ως χορηγός του δήμου και ασχολείται με τον τομέα συντήρησης των παιδικών χαρών, χώρων πρασίνου, κ.α. Βλέπουμε πως μέσα στο 2017 (μέχρι τον Οκτώβριο) είχαν γίνει δέκα αναθέσεις από τις οποίες οι οκτώ ήταν απ΄ ευθείας και οι δύο με πρόχειρο διαγωνισμό με μοναδική προσφορά από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι εργασίες και οι υπηρεσίες που ανατέθηκαν στην εταιρεία είναι παρεμφερείς» σημείωσε ο Χρ. Κορτζίδης διαπιστώνοντας πως «υπάρχει ζήτημα» που θα «πρέπει να ελεγχθεί και εφ' όσον διαπιστωθεί να σταματήσει».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέσα σε διάστημα δυόμιση χρόνων περίπου (5/15-10/17) η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει από το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έργα και προμήθειες συνολικού ύψους (με ΦΠΑ) 580 χιλ. ευρώ.   

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις