7η Αποστολή Αλληλεγύης στο Λαύριο

7η Αποστολή Αλληλεγύης στο Λαύριο

Ελλάδα/Κόσμος30 Νοεμβρίου 2017

Μια ακόμη επίσκεψη αλληλεγγύης του Sankt Pauli Athen Klub στο Λαύριο…. αυτή τη φορά αποκλειστικά στον καταυλισμό με τα κοντέινερς, που βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και όπου ζουν 120 άτομα (πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά).

 

Τα μέλη της αποστολής, παρέδωσαν 20 λίτρα γάλα μακράς διάρκειας για παιδιά, κουτιά παιδικό γαλά συμπκυκνωμένο, 21 κιλά μοσχαρίσιο κιμά, πολλές αραβικές πίτες, φρούτα, πολλά ζευγάρια παπούτσια (γυναικεία χειμωνιάτικα) και οικειακό εξοπλισμό που πρόσφεραν φίλοι εργαζόμενοι από τον κλάδο του Βιβλίου (δύο ξύλινα τραπεζάκια, μεγάλο πλαστικό τραπέζι, ηλεκτρικό κουζινάκι, μια σόμπα αλογόνου, ένα καλοριφέρ λαδιού). 

 

Υπενθυμίζουμε ότι, από τα τέλη Ιούλη 300 Κούρδοι πρόσφυγες έχουν καταδικαστεί σε πείνα, μετά την αποχώρηση από το Κέντρο του Ερυθρού Σταυρού. Όλος αυτός ο κόσμος που διαμένει στο Κέντρο Φιλοξενίας και στα κοντέινερς, επί μήνες ζει με τη βοήθεια της αλληλεγγύης χωρίς καμία κρατική στήριξη!

 

Οι ανάγκες στο Κέντρο του Λαυρίου είναι πολύ μεγάλες. Το Sankt Pauli Athen Klub κάνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης. Θα επαναλάβουμε τις επισκέψεις μας στο Λαύριο μεταφέροντας υλική βοήθεια και ηθική στήριξη.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος