Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα

Ελλάδα/Κόσμος21 Νοεμβρίου 2017

Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα οι συρμοί του μετρό, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων που αντιτίθενται στη μεταφορά των συγκοινωνιών στο Υπερταμείο και στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης. Τα υπόλοιπα μέσα, Ηλεκτρικός, προαστιακός, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα κινηθούν κανονικά.

Στις 10.30 π.μ. οργανώνουν συγκέντρωση στον σταθμό του Συντάγματος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιεί το ΣΕΛΜΑ, το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό, που δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσουν οι μπάρες. 

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους: «Το μετρό αλλά και συνολικά οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο με τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, και το μειωμένο εισιτήριο σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη.

»Πρόκειται για μια σωστή πολιτική που σαν εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ την επιδοκιμάζουμε και ζητάμε, σε αυτήν την περίοδο της σκληρής οικονομικής κρίσης και της ανέχειας για μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, να επεκταθεί».

Αυξημένη κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις πρωινές ώρες η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, τα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση τώρα είναι στον Κηφισό, από την Αττική οδό έως τα ΚΤΕΛ, στη Βασ. Σοφίας, στην Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Αθήνα, στις λεωφόρους Μεσογείων, Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, καθώς και στην κάθοδο της Κηφισίας. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος