Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν οι μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν οι μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα/Κόσμος20 Νοεμβρίου 2017

Κλείνουν οι μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, για να μην είναι δυνατή η είσοδος χωρίς εισιτήριο.

Ο ΟΑΣΑ επέλεξε η εφαρμογή του νέου εισιτηρίου να ξεκινήσει από τέσσερις μόνο σταθμούς του μετρό -αρχή από σήμερα στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος του μετρό- προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες αλλά και νέα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως τις 20 Δεκεμβρίου οι πύλες σε όλους τους σταθμούς θα έχουν κλείσει. Για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένες κάρτες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις πύλες οι οποίοι θα τους εξυπηρετούν.

Από τις 16 Νοεμβρίου σταμάτησε οριστικά η έκδοση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων και η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα μπορούν να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, έως τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 320.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος