Μανχάταν: Οδηγός της Uber ο δράστης

Μανχάταν: Οδηγός της Uber ο δράστης

Ελλάδα/Κόσμος1 Νοεμβρίου 2017

Ο 27χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ, που διέθετε άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ και δούλευε ως οδηγός για την Uber, είναι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμη έντεκα - ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Ακολουθώντας τρελή πορεία, ο Σαΐποφ εμβόλισε πλήθος πεζών με το λευκό φορτηγάκι που είχε νοικιάσει και οδηγούσε, εν ώρα αιχμής και ανήμερα της γιορτής του Χάλοουιν, σε ποδηλατόδρομο.  Στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω σε τουλάχιστον άλλα δύο οχήματα.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Σαΐποφ έφτασε στo Oxάιο το 2010 από το Ουζμπεκιστάν και διέθετε μόνιμη άδεια παραμονής (πράσινη κάρτα). Μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ και άρχισε να δουλεύει ως οδηγός για την Uber.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχε προσελκύσει την προσοχή τους στο πλαίσιο μιας άσχετης υπόθεσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έρευνα του FBI, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και ομοσπονδιακών εισαγγελέων του Μπρούκλιν οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος πέντε ανδρών από το Ουζμπεκιστάν και ενός από το Καζακστάν για υλική υποστήριξη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος