«Πολιτιστική κατρακύλα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης»

«Πολιτιστική κατρακύλα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης»

Εν Δήμω > Ειδήσεις9 Οκτωβρίου 2017

Η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» με αφορμή τη γιορτή νεολαίας που διοργάνωσε η διοίκηση του δήμου μας, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «φιέστες και πολιτιστικές καφρίλες».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ανεξίτηλη θα μείνει η συνεισφορά της διοίκησης Κωσταντάτου στα πολιτιστικά δρώμενα το δήμου. Από τις πρώτες μέρες αφήνουν τις χειρότερες εντυπώσεις, αναπαράγουν τη χειρότερη υποκουλτούρα που έχουμε δει στην περιοχή. Κάθε νέα εκδήλωση συναγωνίζεται την προηγούμενη σε ευτέλεια και κιτς αισθητική.  Η ξιπασιά δυστυχώς φαίνεται συνολικά σε κάθε λεπτομέρεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 8/10 ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο διοργανώνοντας το μεγαλύτερο πάρτι νεολαίας με τη Στικούδη και κάτι άλλα πολιτιστικά σκουπίδια. Φυσικά το θεατράκι στη Μιλήτου παραχωρείται με κάθε επισημότητα, με την αιγίδα του δήμου. Όταν άλλες συλλογικότητες όπως η δικιά μας ζητούν κάποιο χώρο για πολιτικές-πολιτιστικές δραστηριότητες συναντούν κάθε είδους κωλύματα και δυσκολίες. Για τη Στικούδη στρώνουμε κόκκινο χαλί…

Μοιράζουν σε όλο το δήμο  πολύχρωμα φεϊγβολάν.  Αλήθεια καμία ντροπή… αναπαράγουν τα χειρότερα σεξιστικά πρότυπα. Δεν είναι προοδευτική και απελευθερωμένη αυτή η αισθητική. Είναι βαθιά συντηρητική και σίγουρα μακριά, πάρα πολύ μακριά από τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις που υπάρχουν στη νεολαία.

Υποκριτικά ο δήμος βάζει μπροστά φιλανθρωπικούς σκοπούς και εθελοντικές οργανώσεις. Οργανώσεις με ανύπαρκτη δράση που ξεφυτρώνουν συνέχεια από τον ίδιο το δήμο. Ίσως να είναι ένα αποτελεσματικό κόλπο για την ‘απορρόφηση’ των ΕΣΠΑ.

Αν θέλει ο δήμος να έχει φιλοζωική δράση ας έχει. Αν κρίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Να σταματήσουν όμως να παίζουν με την αισθητική μας. Πονάνε τα μάτια και τα αυτιά  μας. Διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, δε μπορούν να το σκορπάνε σε φιέστες και πολιτιστικές καφρίλες».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις