Καλύφθηκαν από μαζούτ οι παραλίες των νοτίων προαστίων

Καλύφθηκαν από μαζούτ οι παραλίες των νοτίων προαστίων

Εν Δήμω > Ειδήσεις13 Σεπτεμβρίου 2017

Δυστυχώς οι φόβοι για εξάπλωση της θαλάσσιας ρύπανσης που προκάλεσε το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το πρωί της Κυριακής, επιβεβαιώθηκαν. Εκτός από την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στις ακτές της Σαλαμίνας, τα πετρελαιοειδή «χτύπησαν» και την παραλιακή ζώνη από την Πειραϊκή έως και την Γλυφάδα. «Μαύρισε» και ο Άγιος Κοσμάς.

 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ατυχήματα θαλάσσιας ρύπανσης που έχει γίνει στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, που ενημέρωσε πως έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 200 κυβικά πετρελαιοειδή, κάποια από αυτά έχουν απαντληθεί και κάποια βρίσκονται στις ακτές.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πετρελαιοκηλίδα που κινείται υποβρυχίως και δεν μπορεί να εντοπιστεί από τα εναέρια μέσα.

 

Εξαιτίας της διεύθυνσης των ανέμων την Τετάρτη, τα πετρελαιοειδή έκαναν την εμφάνισή τους στις ακτές της Αττικής και έπληξαν και την παραλία του Αγίου Κοσμά.

 

Η διοίκηση του δήμου μας, ανακοίνωσε πως κινητοποίησε την πολιτική προστασία «προκειμένου στο μέτρο του δυνατού να ξεκινήσει η απορρύπανση των παραλιών» ενώ το απόγευμα της Τετάρτης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα στην πλαζ.

 

Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζει και ο γειτονικός δήμος της Γλυφάδας.

Στο μεταξύ, η αντιπεριφέρεια Πειραιά έδωσε εντολή προς τους αλιευτικούς συλλόγους για απαγόρευση ψαρέματος στην ευρύτερη περιοχή.

 

Αυτή τη στιγμή, δύο είναι τα μέτωπα της θαλάσσιας ρύπανσης που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λιμενικές αρχές και οι εταιρείες απορρύπανσης: το πρώτο είναι σε Κυνοσούρα – Σελήνια (Σαλαμίνα), και το δεύτερο Πειραϊκή - Φρεαττύδα - Άγιος Κοσμάς - Γλυφάδα.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις