Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ δημάρχων

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ δημάρχων

Εν Δήμω > Ειδήσεις7 Σεπτεμβρίου 2017

 Ο πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μετά την επίθεση του Γ.Κωνσταντάτου στον δήμαρχο Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου για την παρουσία του δημάρχου ως ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης των Χρ.Κορτζίδη και Τ.Κοροβέση στις 4 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Χθες η Β2 Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής της ΝΔ πήρε θέση με ανακοίνωση που εξέδωσε και αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης:

Β΄ 2 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 9 Καισαριανή, Τ.Κ. 16121

Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, να επιτίθεται με τρόπο σκαιό στον Δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Γιώργο Παπανικολάου και να αμφισβητεί ακόμα και την πολιτική του τοποθέτηση και διαδρομή.

Δεν γνωρίζουμε ούτε μας αφορούν οι λόγοι για τους οποίους ένας Δήμαρχος αποφασίζει να επιτεθεί στο Δήμαρχο γειτονικής του πόλης. Είναι απαράδεκτο, όμως, ένα πολιτικός προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Κωνσταντάτος, να αποκαλεί μεταξύ άλλων «σύντροφο» και «συναγωνιστή» στελέχους της Αριστεράς τον κ. Παπανικολάου. Θυμίζουμε ότι την ίδια περίοδο που ο κ. Κωνσταντάτος υπηρετούσε στο γραφείο του τότε Υπουργού του Κώστα Σημίτη, Τάσου Μαντέλη, ο κ. Παπανικολάου ηγείτο της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στη συνέχεια έγινε ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα πρόεδρος στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας, ενώ έπειτα εξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο και υπήρξε επί πέντε χρόνια στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δεν θα υποδείξουμε εμείς σε οποιονδήποτε δήμαρχο πως θα εκφέρει το δημόσιο λόγο του. Θα απαιτήσουμε όμως να δείχνει σεβασμό στα μέλη και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν αποδειγμένη και μακροχρόνια προσφορά στην παράταξη και στον τόπο μας.

Τον καλούμε να ανακαλέσει, άμεσα και δημόσια, τις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Για τη Β΄ 2 ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Σπύρου

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις