Οι δήμαρχοι αυτοαξιολογούνται και οι πολίτες τους κρίνουν

Οι δήμαρχοι αυτοαξιολογούνται και οι πολίτες τους κρίνουν

Εν Δήμω > Ειδήσεις21 Αυγούστου 2017

Έρευνα πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων OPINION POLL και με αποδέκτη τους ίδιους τους δημάρχους.

Η ανεργία, η κατάσταση του οδικού δικτύου και η καθαριότητα προκρίνονται από τους δημάρχους ως την τριάδα των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με ποσοστό 54.55%, 46.75% και 40.26% αντίστοιχα. Ακολουθούν η τόνωση της τοπικής αγορά, η κατάσταση των παιδικών χαρών και η κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας και στα νοσοκομεία με ποσοστό 33,77%, 32,47% και 24,68% .

 

Αναντίστοιχες απόψεις δημάρχων και πολιτών εμφανίζεται στο βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από το έργο που παράγεται στο δήμο. Ενώ το 55.85% των δημάρχων δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο τους, οι πολίτες δηλώνουν κατά 40.88% ικανοποιημένοι.

 

Δήμαρχοι και πολίτες φαίνεται να συμφωνούν ότι οι ενώσεις των δομών με τον «Καλλικράτη» ήταν αρνητικός ή μάλλον αρνητικός.

Οι πρώτοι με ποσοστό 52.25% και οι δεύτεροι με 59.01%.

Ζητούν μάλιστα κατά πλειοψηφία (67.11% των δημάρχων και 61.26% των πολιτών ) να επανεξεταστεί το χωροταξικό των δόμων με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής οι πολίτες, κατά οι δήμαρχοι.  

 

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις