«Κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις»

«Κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις»

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο3 Αυγούστου 2017

«Πυρά» για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με την αξιοποίηση του πρ. αεροδρομίου εξαπέλυσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (2/8/2017), που έγινε στα πλαίσια της «δημόσιας διαβούλευσης» για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης  (Σ.Ο.Α) στο Ελληνικό.

«Το κείμενο των υποτιθέμενων διεκδικήσεων που κατέθεσε η διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου δεν έχει καμία αξιοπιστία» σημειώνει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη που έδωσε και δίνει μάχες για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

 

Επιρρίπτει ευθύνες τόσο στο δήμαρχο όσο και τη διοίκησή του που «εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουν ως απόλυτα θετική τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development για το ξεπούλημα του Ελληνικού που κυρώθηκε και με νόμο από τη βουλή». 

 

Και προσθέτει: «Σήμερα ζητούν δήθεν να ''ξεκαθαρίσει'' η κυβέρνηση τι θα γίνει με την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, ζητούν να έχει ο δήμος την κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων, της επένδυσης, του πάρκου, της παραλίας και της 129ΠΥ. Ζητούν να μην γίνει καζίνο (αλλά αν ''εντέλει'' γίνει) να εισπράττουμε τα τέλη, να δεσμεύσει η κυβέρνηση τον Λάτση να αγοράζει χρώματα και υλικά οικοδομών από την τοπική αγορά!».

 

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και απευθυνόμενη στη διοίκηση του δήμου, η Δ.Σ.Ε.Α. σημειώνει πως «πέρυσι τέτοιο καιρό που η βουλή κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στον Λάτση και με ειδική νομοθετική ρύθμιση δίνονταν η άδεια στον επενδυτή να να λειτουργήσει ΚΑΖΙΝΟ στο χώρο του Ελληνικού δεν έβγαλαν ''κιχ''. Κατακεραύνωναν και ειρωνεύονταν οποιοδήποτε μιλούσε για την ανάγκη προστασίας των αρχαιοτήτων ή της υφιστάμενης υψηλής βλάστησης στην περιοχή της επένδυσης και ζητούσαν άρον - άρον την έναρξη της επένδυσης».

 

Τέλος, η Δημοτική Συνεργασία τονίζει: «Δεν λένε κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επένδυσης. Για την τερατώδη δόμηση, τη νέα πόλη που θα δημιουργηθεί στα νοτιοανατολικά προάστια για τα τσιμεντένια τείχη που θα αναγερθούν περιμετρικά του αεροδρομίου, για τα MALL που θα πνίξουν την τοπική αγορά, για την τσιμεντοποίηση της παραλίας».

 

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστου Κορτζίδη στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Αυγούστου 2017 για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για το Ελληνικό.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο