Αντίστροφη μέτρηση για έκδοση πενταετούς ομολόγου

Αντίστροφη μέτρηση για έκδοση πενταετούς ομολόγου

Ελλάδα/Κόσμος17 Ιουλίου 2017

 Ζήτημα ωρών πρέπει να θεωρείται η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές παρά τη διαβεβαίωση κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα τέτοια απόφαση». Η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει και η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας για να ανοίξει το βιβλίο προσφορών άμεσα, γιατί όχι και σήμερα. 

Έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια σχετικά νηφάλια τακτική, ήτοι να προχωρήσουν στην έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το ομόλογο Σαμαρά του 2014. Η τότε κυβέρνηση είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%.

Όλα δείχνουν πως η σημερινή κυβέρνηση δύναται να δανειστεί με χαμηλότερο επιτόκιο, καθώς «παρά τις πιέσεις που δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα στο σύνολό τους, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται συνεχώς», όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν επίσης πως η αναμενόμενη αποτίμηση του ΔΝΤ στις 20 Ιουλίου για την ελληνική οικονομία δεν θα επηρεάσει καθοριστικά τους δείκτες, καθώς οι απόψεις του είναι εδώ και εβδομάδες γνωστές στις αγορές.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος