Στην Αποκεντρωμένη το θέμα των ορίων

Στην Αποκεντρωμένη το θέμα των ορίων

Εν Δήμω > Ειδήσεις19 Ιουνίου 2017

H Επιτροπή Ορίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καλείται να δώσει τη λύση στη διαφορά ανάμεσα στους δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, για την «επίμαχη» έκταση, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

«Οι ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Αλίμου εναντίον του Δήμου μας απαντήθηκαν με σαφήνεια και αρνητικά, 3 φορές από το Εθνικό Κτηματολόγιο και από άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς», το σχόλιο του δημάρχου μας, Γιάννη Κωνσταντάτου.

«Αυτά που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό, θα επηρεάσουν όλη την πόλη μας. Θέλουμε να έχουμε και άποψη και ρόλο» υποστήριξε με τη σειρά του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και πρόσθεσε «δεν προσφεύγουμε στην αρμόδια Επιτροπή Ορίων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με εχθρότητα. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση έστω και αν η απόφαση που θα βγει είναι εις βάρος μας».

Αμφισβήτηση των ορίων

 

Πρόσφατα, με αφορμή την Κτηματογράφηση των δύο Δήμων, προέκυψε αμφισβήτηση των ορίων
αυτών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, αποφάσισε να προσφύγει ο Δήμος Αλίμου, στην ειδική Επιτροπή Ορίων του άρθρου 11 ν. 3463/ 2006 (Κώδικας Δήμων), προς άρση της αμφισβήτησης και πλήρη διασάφηση των συνόρων των δύο Δήμων εντός του χώρου του πρώην Αεροδρομίου.

 

«...τα πραγματικά τους κίνητρα»

 

«Mετά από 78 χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου αποφάσισε να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή για αλλαγή των ορίων ανάμεσα στους Δήμους μας, διεκδικώντας 300 στρέμματα από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

 

Το ότι, η ενέργειά τους αυτή, συμπίπτει με την έναρξη της επένδυσης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αποκαλύπτει τα πραγματικά τους κίνητρα» τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

 

Και πρόσθεσε: «Οι ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Αλίμου εναντίον του Δήμου μας απαντήθηκαν με σαφήνεια και αρνητικά, 3 φορές από το Εθνικό Κτηματολόγιο και από άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς.

 

Ο Δήμος μας θα υπερασπιστεί με ακλόνητα στοιχεία τα όρια του και μάλιστα θα προσφύγει στην ίδια επιτροπή προκειμένου να αποδοθεί στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ολόκληρη η περιοχή του Αγίου Κοσμά, που σύμφωνα με τους χάρτες του “1939”, στους οποίου βασίζεται το σκεπτικό του Δήμου Αλίμου, ανήκουν στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 

Περισσότερα όμως θα ειπωθούν αναλυτικά σε δημοτικό συμβουλίο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου όλες οι παρατάξεις του Δήμου μας να λάβουν γνώση των πραγματικών δεδομένων, και να ληφθεί ανάλογη απόφαση.

 

Η άκρως επιθετική αυτή ενέργεια του Δήμου Αλίμου, με καθυστέρηση 78 ετών, εναντίον του Δήμου μας δεν έχει αυτοδιοικητικό προηγούμενο.

 

Εμείς ουδέποτε θίξαμε εγγράφως ή αμφισβητήσαμε τα όρια μας με αυτά των όμορων δήμων, ακόμα και όταν διαπιστώσαμε πως 160 στρέμματα του Αγίου Κοσμά λανθασμένα έχουν αποδοθεί στον Δήμο Αλίμου, και αυτό γιατί ποτε δεν θέλαμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους όμορους Δήμους.

 

Η ενέργεια του συναδέλφου μου Δημάρχου, όσο και αν μας αδικεί, θεωρώ ότι τελικά θα ξεδιαλύνει την 78χρονη αυτή αδικία εις βάρος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και όχι το αντίθετο».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις