Έντονη σεισμική δραστηριότητα στο ανατολικό Αιγαίο

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στο ανατολικό Αιγαίο

Ελλάδα/Κόσμος14 Ιουνίου 2017

Έντονη παραμένει η σεισμική δραστηριότητα μεταξύ των νησιών της Λέσβου και της Χίου. Μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή την Δευτέρα και άφησε πίσω του μία νεκρή, αρκετούς τραυματίες και σοβαρές ζημιές ένας νέος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Από τις 07.14 έως και τις 07.35 έχουν καταγραφεί τρεις σεισμοί μεγέθους από 3,3 Ρίχτερ έως 4,4.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι σεισμολόγοι.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη Λέσβο με απόφαση του δημάρχου και έπειτα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ενώ αναβάλλονται για ακόμη μία μέρα και οι πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι 150 σπίτια, από τα 254 που ελέχθησαν χθες από τα συνεργεία, έχουν κριθεί ακατοίκητα και πρέπει να κατεδαφιστούν στα Βρισά και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί και στην Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος