Εκκένωση

Εκκένωση

Εν Δήμω > Ειδήσεις2 Ιουνίου 2017

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ξεκίνησε η απομάκρυνση των περίπου 700 προσφύγων που φιλοξενούνταν στο Ελληνικό. 

Πάνω από 150 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, ενώ και οι δύο είσοδοι του πρώην αεροδρομίου αποκλείστηκαν με κλούβες, χωρίς να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν, ούτε σε δημοσιογράφους.  

Το προηγούμενο διάστημα κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημέρωσε τους πρόσφυγες για την μεταστέγασή τους, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν με πούλμαν σε νέο κέντρο φιλοξενίας σε πρώην εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Θήβας.

Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα.  

 

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν, ενώ για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του ΔΟΜ.

Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε. 

 

Ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα.  Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις