Οι Σύροι πρόσφυγες για 11η μέρα στο Σύνταγμα

Οι Σύροι πρόσφυγες για 11η μέρα στο Σύνταγμα

Ελλάδα/Κόσμος28 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζουν για 5η ημέρα την απεργία πείνας (στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί πάνω από 10 πρόσφυγες) οι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι παραμένουν για 11η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα και την Κυριακή 30/11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4 μ.μ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εχθές μοίρασε έγγραφο στους Σύρους πρόσφυγες, καλώντας τους να σταματήσουν την κινητοποίησή τους και να ζητήσουν άσυλο «Η παραμονή σας στην πλατεία Συντάγματος δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα...Ελάτε να υποβάλετε αίτηση για άσυλο»

Λέει ότι το άσυλο εξασφαλίζει δυνατότητα εργασίας ενώ μερικές γραμμές παρακάτω αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να βρεθεί εργασία στη χώρα των 1.240.000 ανέργων και πως δεν υπάρχει δυνατότητα στέγασής τους από το ελληνικό κράτος.

Αποφεύγει επίσης το Υπουργείο να τοποθετηθεί για τις δυνατότητες που δίνει η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική νομοθεσία για Ευρωπαϊκή Προστασία και μετακίνηση σε χώρες της ΕΕ, (Κοινοτική Οδηγία 55/2001, για τα θύματα ενόπλων συρράξεων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με το προεδρικό διάταγμα 80/2006). Αυτό βέβαια απαιτεί αίτημα της Ελλάδας στην ΕΕ για εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας στην περίπτωση των Σύριων Προσφύγων που από ότι φαίνεται η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται να πράξει.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος