Εικόνες ντροπής από το πάρκο του Μαρίνειου

Εικόνες ντροπής από το πάρκο του Μαρίνειου

Εν Δήμω > Περιβάλλον30 Μαϊου 2017

«Μπορεί στο δήμο μας να εγκαινιάζονται νέα πάρκα με παράτες και φανταχτερές εκδηλώσεις, άλλα όμως, ήδη υπάρχοντα πάρκα στην κυριολεξία ρημάζουν» σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης αναφέροντας ως χαρακτηριστική περίπτωση το πάρκο του Μαρίνειου στο Κ. Ελληνικό.


«Τον Σεπτέμβριο του 2014 η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου παρέλαβε ένα πάρκο 10 περίπου στρεμμάτων στο Κάτω Ελληνικό με ένα παλαιό αλλά λειτουργικό κτήριο που χρησιμοποιούνταν για πολιτιστικές και άλλες δράσεις και είχε παραχωρηθεί από τον δήμο στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κ. Ελληνικού που το χρησιμοποιούσε ως έδρα του.


Βίντεο της Δημοτικής Συνεργασίας για το Πάρκο

 

Μέσα σε 3 χρόνια με την πολιτική ''του όλα ή τίποτα'' που ακολούθησε πέτυχε το ''τίποτα''. Η απαγόρευση της χρήσης του κτηρίου από τον Σύλλογο το παρέδωσε αφύλακτο σε λεηλασία. Μέσα σε 3 χρόνια οι υποδομές για το πότισμα του πάρκου κλάπηκαν ή χάλασαν και το άλλοτε καταπράσινο πάρκο έχασε δεκάδες δέντρα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη.

Επικρίνοντας τη στάση της διοίκησης τονίζει πως «είναι εντυπωσιακή η αδιαφορία της για μια στοιχειώδη περιποίηση και συντήρηση του πράσινου» και αναρωτιέται: «Είναι γιατί το Κάτω Ελληνικό έχει λιγοστούς κατοίκους και ψηφοφόρους και η διοίκηση το βλέπει σαν φύρα; Ή γιατί δίπλα στο πάρκο του Μαρίνειου προβλέπεται η μεγάλη επένδυση του ΚΑΖΙΝΟ;»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Περιβάλλον