Μάντσεστερ: Έκρηξη με 22 νεκρούς σε συναυλία

Μάντσεστερ: Έκρηξη με 22 νεκρούς σε συναυλία

Ελλάδα/Κόσμος23 Μαϊου 2017

Είκοσι δύο νεκροί και 59 τραυματίες από την έκρηξη που έγινε στο τέλος συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο κατάμεστο Manchester Arena. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν ένας και σκοτώθηκε κατά την πυροδότηση των εκρηκτικών. Ερευνάται αν έδρασε μόνος του ή όχι.

Η συναυλιακή αρένα είναι χωρητικότητας 21.000 θέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γεμάτη στη διάρκεια της συναυλίας.

Το ακροατήριο στη συναυλία περιλάμβανε και πολλά παιδιά.

Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα περιείχε καρφιά, προκειμένου να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Από την πρώτη στιγμή, η βρετανική Αστυνομία αντιμετώπισε το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα μάλιστα με την Wall Street Journal, η αστυνομία ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας από κομμάτια της σορού του.

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.

Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι "τα πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν είναι αυτά για τα περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων".

Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος