Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ελλάδα/Κόσμος19 Μαϊου 2017

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης. Εκ των 281 παρόντων, "Ναι" ψήφισαν 153 βουλευτές, ενώ "Όχι" 128 .

Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα, ενώ ακολούθησε η ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, καθώς το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών υπερψήφισαν τα δύσκολα μέτρα.

Την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών είχαν τα άρθρα 70 και 71, που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών. Τα δύο αυτά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 280 βουλευτές, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης καταψήφισε.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης -από αργά το απόγευμα και μετά- επικεντρώθηκε στην οξεία -προσωπική- σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρών δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου για τις διατάξεις του άρθρου 56 που ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και τονίζοντας ότι στηρίζει τη κυβέρνηση.

Η συζήτηση έγινε απούσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος