Νέα συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Νέα συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Ελλάδα/Κόσμος18 Μαϊου 2017

Νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα».

Ο κ. Κουμπούρης πρόσθεσε ότι «τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα», συμπληρώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τούς έχουν αφαιρέσει».

Οι συνταξιούχοι καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου.

Συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα στις 18.30 στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της χθεσινής 24ωρης γενικής απεργίας.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως συνεχίζει τον αγώνα της «ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία», ενώ η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως «ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να καταργηθούν παλαιά και νέα μνημόνια και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και κεφαλαίου».

Μάλιστα η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

    Κίτρινα ποδήλατα

    Γεράσιμος Ανδρεάτος

    Βασίλης Λέκκας

    Μάνια Παπαδημητρίου

    Ζωή Παπαδοπούλου

    Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19.00 στην Ομόνοια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που σήμερα πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος