Το Ελληνικό ανάμεσα στα 140 προαπαιτούμενα για τη συμφωνία

Το Ελληνικό ανάμεσα στα 140 προαπαιτούμενα για τη συμφωνία

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο9 Μαϊου 2017

Κλείνει ένας χρόνος από την περσινή συμφωνία μεταξύ επενδυτών και κυβέρνησης για το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού και εννιά μήνες από την ψήφιση της, από τη Βουλή. Στον κατάλογο με τα 140 προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου υπάρχει αναφορά και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού.

 

Στο κείμενο που διέρρευσε στον Τύπο και αποτελεί το «κλειδί» προκειμένου να επέλθει η πλήρης συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, στο νούμερο 118 από τα συνολικά 140 προαπαιτούμενα, περιλαμβάνεται και η ιδιωτικοποίηση του πρ. αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ελληνικές αρχές καλούνται να επιλύσουν δασικά και αρχαιολογικά ζητήματα. Να διορίσουν ειδικούς εμπειρογνώμονες επιτροπών σε συνεργασία με τους επενδυτές (;) και να υιοθετήσουν ένα αναθεωρημένο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη χορήγηση αδειών καζίνο στην περιοχή της Αττικής.

 

Από τον μακροσκελέστατο κατάλογο με τις 140 υποχρεώσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, οι 88 απαιτούν νόμο και ουσιαστικά θα κλείσουν με την ψηφοφορία που προγραμματίζεται για τις 18 Μαΐου.   

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο