Δικάζεται ο Πελετίδης επειδή εναντιώθηκε σε απολύσεις υπαλλήλων

Δικάζεται ο Πελετίδης επειδή εναντιώθηκε σε απολύσεις υπαλλήλων

Ελλάδα/Κόσμος27 Απριλίου 2017

Αταλάντευτα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση η δημοτική αρχή Πατρέων, καθώς ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Πελετίδης, δικάζεται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων , αρνούμενος να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων στον Δήμο του για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, καλείται και πάλι να δικαστεί, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017. Είχε αρχικά κληθεί να εμφανιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στις 20 Ιουλίου του 2016, αλλά τότε η δίκη είχε αναβληθεί.

Η κατηγορία, όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα, είναι πως «… προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…». Με λίγα λόγια, κατηγορείται πώς προασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε μία αυθαίρετη διαδικασία που υπαγορεύονταν από τις μνημονιακές επιταγές και την πολιτική των απολύσεων.

Στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη η ΠΟΕ ΟΤΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον Δήμαρχο Πατρέων και δηλώνει πώς θα είναι στο πλευρό κάθε Αιρετού που βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των δανειστών που επιδιώκουν την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ στέκεται στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων , ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση και  τρομοκράτηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και των Αιρετών που αντιστάθηκαν στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος