Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Εν Δήμω > Ειδήσεις25 Απριλίου 2017

Eπείγουσα έκκληση για τη μεταφορά των προσφύγων που διαμένουν στο Ελληνικό, σε εναλλακτικές δομές στέγασης, ζητάει η Διεθνής Αμνηστία. Στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου φιλοξενούνται πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε «απαράδεκτες και μη ασφαλείς συνθήκες στους τρεις καταυλισμούς», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Με την ανακοίνωσή της η Δ.Α. καλεί τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν οι συγκεκριμένοι χώροι και οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε εναλλακτικούς τόπους στέγασης.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι οι «αρχές σκοπεύουν να κλείσουν τους καταυλισμούς αλλά οι διαμένοντες εκεί αναφέρουν πως δεν τους έχει δοθεί καμία πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα ενός κλεισίματος ούτε έχουν διαβουλευτεί με τις αρχές για εναλλακτικούς χώρους».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πλειονότητα των ατόμων που ζουν στους καταυλισμούς, κατάγεται από το Αφγανιστάν και κοιμούνται σε σκηνές για περισσότερο από ένα χρόνο, σε συνθήκες πολύ κακής υγιεινής, με ανεπαρκή αριθμό τουαλετών και ντους και περιορισμένη ιδιωτικότητα.

Η Διεθνής Αμνηστία συστήνει να προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους διαμένοντες, σχετικά με την μετακίνησή τους.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις