Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις

Εν Δήμω > Περιβάλλον23 Μαρτίου 2017

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Μαρτίου, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα τη διαχείριση των απορριμάτων. Όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο νέος εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός έχει βαλτώσει και σε διάστημα 1 με 1,5 έτους θα βρεθούμε απέναντι σε μια κρίση διαχείρισης των απορριμμάτων που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Κατήγγειλαν δε ότι οι εργολάβοι της καύσης των απορριμμάτων περιμένουν αυτή ακριβώς την κρίση.

Ο δημοτικός σύμβουλους της Δ.Σ.Ε.Α., Τάκης Κοροβέσης, περιέγραψε με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο πως προχωράει ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμάτων αλλά και τι γίνεται στο δήμο μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μικρό ποσοστό ανακύκλωσης απορριμμάτων αλλά και στο γεγονός πως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται υπονομεύεται η διαλογή στην πηγή.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή επιρρίπτοντας ευθύνες γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα και για το γεγονός πως ουδέποτε συζητήθηκε το θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων. Ακόμα καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή για εγκατάλειψη της σκέψης για διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των όμορων δήμων υπενθυμίζοντας την πρόταση που είχε κατατεθεί και τη μελέτη που είχε προηγηθεί για λογαριασμό των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για το καυτό αυτό ζήτημα.

Στην εκδήλωση-συζήτηση το «παρών» έδωσαν οι πρώην δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, κ.κ. Ορφανός και Κόκκορης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκπροσωπώντας τους εργαζομένους και το «Δυτικό Μέτωπο» που έχει αναπτύξει πολύπλευρη κινηματική δράση με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ της Φυλής.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Περιβάλλον