ΗΠΑ: Επεισόδια για την απόφαση δικαστηρίου στο Φέργκιουσον

ΗΠΑ: Επεισόδια για την απόφαση δικαστηρίου στο Φέργκιουσον

Ελλάδα/Κόσμος25 Νοεμβρίου 2014

Το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις στο Μιζούρι αποφάσισε να μην ασκήσει διώξεις κατά του αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό. Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος στις 9 Αυγούστου πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν.

Μετά την απόφαση εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους σε πολιτείες των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν κατά της άνισης δικαιοσύνης καθώς και κατά της μεταχείρισης μειονοτήτων από την αστυνομία.

Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους της πόλης και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας σε Ουάσινγκτον και Σικάγο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς σκουέρ της Νέας Υόρκης κρατώντας μαύρα πανό που έγραφαν "Ο ρατσισμός σκοτώνει", "Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί". "Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Ειρήνη".

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επάνω από την περιοχή του Φέργκιουσον έπειτα από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος