Ψήφισμα για πρόσφυγες από την ΕΛΜΕ

Ψήφισμα για πρόσφυγες από την ΕΛΜΕ

Εν Δήμω > Παιδεία24 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα αλληλεγγύης και στήριξης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν εξέδωσε η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που υποφέρουν. Να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και
την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών στην Ελλάδα ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:
• Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
• Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.
• Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hot spot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.
• Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
• Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
• Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.
• Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
• Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
• Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Κανένας εργαζόμενος να μη χύσει το αίμα του για ξένα ταξικά συμφέροντα.

Καλούμε τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, υλική,πολιτιστική και κάθε άλλου είδους. Να γεμίσουν τα γραφεία των συνδικάτων κουβέρτες, χοντρά ρούχα,τρόφιμα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν.

Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η Τ Η Σ Ε Λ Μ Ε Ν Ο Τ Ι Α Σ Α Θ Η Ν Α Σ
 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Παιδεία