Άλιμος: λύση για τα σκουπίδια η πρόταση των 3 π.δημάρχων

Άλιμος: λύση για τα σκουπίδια η πρόταση των 3 π.δημάρχων

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Νοεμβρίου 2016

 Σε συνεδρίασή του στις 9 Νοεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου συζήτησε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου ότι επιδιώκει την κατασκευή Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Α.Σ.Σουρμένων Το σημείο απέχει μερικέςδεκάδες μέτρα από τα σπίτια της Ευρυάλης και ήδη έχει εκδηλωθεί έντονη αντίδραση από το δήμο Γλυφάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οι τρεις δήμοι είχαν μακρόχρονη συνεργασία, από την περίοδο των διοικήσεων Θάνου Ορφανού, Κώστα Κόκκορη και Χρήστου Κορτζίδη έχοντας διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση πριν ακόμη ανοίξει επίσημα από την πολιτεία ο νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Από αυτές τις κοινές θέσεις - τις οποίες μάλιστα είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση - ο Γιάννης Κωνσταντάτος αποστασιοποιήθηκε δηλώνοντας ότι με τη συνδρομή του Λάτση και της πολιτείας σκοπεύει να φτιάξει Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων σε οικόπεδο του Ελληνικού - Αργυρούπολης, που θα εξυπηρετεί και τους γειτονικούς δήμους. 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης διατύπωσε τη θέση ότι η χωροθέτηση των σταθμών διαχείρισης απορριμμάτων που η τελική ευθύνη ανήκει στην πολιτεία, χρειάζεται κοινές λύσεις και χαρακτήρισε ημίμετρο οτιδήποτε άλλο.

Ο Ανδρέας Κονδύλης απέρριψε το σενάριο της δημιουργίας Σταθμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στα σύνορα με τη Γλυφάδα που προωθεί ο Γιάννης Κωνσταντάτος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελεί τον κοινό στόχο των τριών δήμων». Αντίθετα δήλωσε ότι στη σωστή κατεύθυνση είναι η πρόταση των τριών πρώην δημάρχων για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο. Ζήτησε από την πολιτεία να καλέσει τους δήμους μαζί με την Περιφέρεια ώστε να εξευρεθεί ο χώρος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού μεταφόρτωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων που θα λειτουργεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, λέγοντας ότι ο δήμος Αλίμου έχει ήδη καταθέσει τη δική του πρόταση που είναι η κοινή πρόταση των τριών δήμων όπως είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν.

Πρόταση για τη σύγκληση διαδημοτικού συμβουλίου έκανε ο πρώην δήμαρχος Θάνος Ορφανός. 

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις